In de zomer is het in Zakynthos redelijk gevuld met toeristen, vooral de spectaculaire stranden zijn beroemd op het eiland. Het grote toerisme bevindt zich aan de zuidkant van het eiland, in het noorden zijn er nog tal van plaatsen te vinden die ongerept zijn. Zakynthos bezienswaardigheden vind je vooral in de kleinere plaatsen, Agios Sostis en Agios Nikolaos zijn daar goede voorbeelden van. De eerste is een populaire plaats voor veel Nederlanders, het is 15 minuten lopen van Laganas maar heerlijk rustig.

Zakynthos bezienswaardigheden

De stad Zakynthos

In 1953 heeft een aardbeving de stad bijna compleet verwoest, hierdoor zijn er nu nieuwe Zakynthos bezienswaardigheden te zien. Het opbouwen van de stad is gebeurd in klassieke stijl, de kerk is een schitterend gebouw geworden. Een prachtig plein en een mooie boulevard zijn de moeite waard om te bezoeken, hier vind je ook genoeg terrasjes om wat te eten of te drinken. Wanneer je het leuk vind om te winkelen, bezoek dan eens de bekendste winkelstraat Alexadrou Roma. 

Schildpadden spotten

Een van de leukste Zakynthos bezienswaardigheden is het spotten van schildpadden, voor de kust zijn nestjes te vinden van de schildpadden. Het kan zijn dat er stukken strand afgesloten zijn om de schildpadden de rust te gunnen, het is wel geweldig om een bootje te huren en de zee op te gaan om een schildpad te spotten. De Caretta Caretta schildpadden kom je vast en zeker in de zee tegen. Een van de mooiste stranden van Zakynthos, dit strand wordt omgeven door indrukwekkende kalksteenrotsen.

Door Redactie