Op de  dag van vandaag heeft iedereen wel een tas bij zich of heeft er wel een. Een tas heeft natuurlijk als functie om gemakkelijk spullen mee te nemen. Dat kan van telefoon, portemonnee en paspoort naar complete make-up dozen aan roltassen vol met sportspullen. Tassen kunnen daardoor verschillende groottes bevatten. Je kan een klein tasje bij je hebben voor bijvoorbeeld een klein cadeautje wat je hebt gekocht. Maar je kan ook een grote tas bij je hebben als je op vakantie gaat en daarmee gaat kamperen. Tegenwoordig heb je voor alles wel een tas voor. Een tas voor de tent, handtas, plastictas etc. Om de handtas is er veel te discussiëren. Vaak zijn het meer vrouwen dan mannen die een echte handtas hebben om hen arm. Jongens hebben vaker een gewone rugtas mee. En daarin zit vaak een verschil wat natuurlijk geen probleem is.

Tas ontwerpen, wat jij mooi vind op je

Je kan helemaal zelf een tas kopen  bij de plaatselijke winkel of online. Maar je kan er ook voor kiezen om er zelf een te maken. Het voordeel daaraan is dat je er niet veel geld eraan hoeft uit te geven. Daarnaast is het natuurlijk ook zo dat je iets kan maken waarop je trots kan zijn en waarbij je eigen stijl eraan kan geven en daarmee ook je eigen stijl. Vaak zegt een soort tas ook iets over jezelf. Je kiest bijvoorbeeld wat voor soort shirt, broek en eventueel pet opzet. Daar kan je voor verschillende kleuren kiezen en daarmee je eigen lifestyle. Daar hoort ook een tas bij. Loop je met een Dora tas rond of kies je toch liever voor een Gucci tas. Dat zijn keuzes die je moet maken. En daarom maakt de grootste gedeelte de kleding de man en de status.

Hoe je een tas gaat ontwerpen ligt helemaal in jouw handen, je kan je eigen grootte, stofsoort en functie. Daarmee kan je bijvoorbeeld een heuptas maken van wol op middelbare grote die je zo mee kan nemen de stad in. Met deze info kan je maken wat je wilt als je creatief bent.

Door Redactie