Een tattoo is natuurlijk super mooi en veel mensen kiezen er ook voor om er een te zetten, maar een tattoo artiest zal ook altijd zelf tattoos hebben. Zij hebben ooit ook een tattoo opleiding moeten volgen om ervoor te zorgen dat ze het kunstwerk mooi op een lichaam kunnen zitten, maar waar volg je zo’n opleiding. Dat is een goede vraag, het is namelijk niet iets wat ze snel op een school aanbieden. Mocht jij zo’n opleiding zoeken dan kun je ervoor vaak terecht bij een echte tattoo shop. Dat is namelijk de plek waar je een opleiding kunt volgen. Je wordt dan een pupil bij een ervaren tattoo artist zodat hij of zij je alles kan leren. Je zult er wel echt zelf aanleg voor moeten hebben, het is niet iets wat je kunt forceren, het is eigenlijk iets wat je kunt of niet kunt. Heb jij er aanleg voor, dan kun je het perfectioneren en dat zal je zien tijdens de opleiding.

tattoo opleiding

Verschillende technieken

Een simpele tattoo zal bestaan uit een paar lijnen en verder niets, maar mocht je gaan kijken naar een tattoo met veel details en kleur dan zul je ook zien dat je hier echt een tattoo opleiding voor moet volgen. Hier krijg je dan te leren hoe je het allemaal precies moet doen. Dit zal er dan niet alleen voor zorgen dat je de allermooiste tattoos kunt zetten, maar ook dat je het dus op de goede manier doet. Je kunt misschien wel een mooie tattoo zetten, maar als je het niet op de goede manier doet kan het bijvoorbeeld veel tijd kosten of kun je de klant pijn doen. Dit is absoluut niet de bedoeling en moet je dus ook zien te voorkomen.

Hoe oefen je?

Je kunt natuurlijk niet meteen beginnen met tatoeëren op een mens. Je bent namelijk nog een beginnen en je moet alles nog leren in de tattoo opleiding. De kans is ook groot dat je nog fouten maakt, maar dat is ook normaal. Je kunt het simpelweg niet perfect doen als je pas net bent begonnen. Je zult beginnen met oefenen op leer. Dit is ongeveer dezelfde dikte als huid en daarom zeer geschikt als oefen canvas. Mocht je dan alles hebben geleerd en klaar zijn voor het echte werk dan zul je samen met een professional je eerste tattoo op een mens zetten. Dan heb je altijd nog iemand naast je zitten die je tips kan geven mocht het nodig zijn. Na verloop van tijd zul je zien dat je het zelfstandig kunt en dus een volwaardige tatoeërder bent.

Examen doen

Voor je dan een volwaardige artist bent zul je nog wel een examen moeten doen. Een tattoo opleiding zal namelijk een echte opleiding zijn waar je pas voor kunt slagen als je het examen hebt gehaald. Je hebt dan natuurlijk een praktijk onderdeel met tatoeëren zelf, maar ook over hoe je de nazorg aanpakt en alles goed ontsmet, je klant plus je uitrusting en verder krijg je ook nog een deel theorie. Welke huid kun je bijvoorbeeld wel tatoeëren en welke niet.

Door Redactie