Dadels, de vrucht van de dadelpalm, worden al eeuwenlang gebruikt. Ze zijn van nature zoet en rijk aan vezels. Dadels zijn lekker en gezond. Omdat dadels van nature zoet zijn, geloven de meeste mensen dat het niet nodig is om ze verder te zoeten. Je hebt ook verschillende soorten dadels. Als je zin hebt in een lekkere en gezonde snack, dan moet je Ajwa dadels kopen. Deze komen rechtstreeks uit het geliefde Medina. De vitamines en mineralen die deze dadels bevatten zijn vitamine B6, magnesium en kalium. Deze dadels hebben een reinigend effect op het lichaam worden door de profeet aangemoedigd om (voornamelijk) te beschermen tegen sihr en giffen.

Ajwa dadels kopen

Waarom je drie dadels per dag zou moeten eten

Dadels worden vaak onderschat of als snoep beschouwd, maar er zijn veel goede redenen om regelmatig drie dadels te eten. 

Hieronder worden er een paar voordelen genoemd:

  • Bloedvaten: Kalk in de bloedvaten wordt tegengegaan door dadels. Kalk vernauwt niet alleen de bloedvaten, maar kan ook verstoppingen veroorzaken. Ajwa dadels kopen kan hierbij helpen. Als je veel calcium in je bloedvaten hebt, dan verhoogt dit je risico op een beroerte, hartaanval en andere ziektes.
  • Hart: Goede dag voor je hart. Doordat de vrucht veel kalium bevat, is het geschikt voor de bestrijding van hart- en vaatziekten. Het risico op een beroerte en een hart aanval zal afnemen en kan tegelijkertijd het LDL-cholesterol verlagen.
  • Lever: Studies hebben aangetoond dat dadels je lever helpen ondersteunen

Door HSzlBqLttH